Przepis – Omlet owsiany z sosem a la tzatziki

Radosław Kojta

Przepis – Omlet owsiany z sosem a la tzatziki

Omlet owsiany z sosem a la tzatziki

 

Składniki

 

  • płatki owsiane
  • słonecznik łuskany
  • siemię lniane
  • migdały
  • białko jaja kurzego
  • sezam
  • ser twarogowy chudy
  • jogurt naturałny
  • ogórek
  • czosnek
  • koperek

 

Przepis

 

Płatki owsiane, migdały, nasiona słonecznika i siemię lniane zalej wrzątkiem do wysokości składników i pozostaw na noc.

Następnego dnia ubij pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszaj. Masę wlej na patelnię, smaż na wolnym ogniu pod przykrywką od czasu do czasu podważając łopatką.

Omlet podaj pokrojony  jak pizza i posyp sezamem z twarożkiem a’la tzatziki:
50 g sera twarogowego wymieszaj z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, ogórkiem startym na tarce o grubych oczkach, bardzo drobno posiekanym czosnkiem z odrobiną soli i posiekanym koperkiem.

 

Smacznego.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *