Przepis – Amerykańskie pancake z twarogiem i owocami

Radosław Kojta

Przepis – Amerykańskie pancake z twarogiem i owocami

Amerykańskie pancake z twarogiem i borówkami

Składniki na 1 porcję

 

  • 20g skrobi kukurydzianej
  • 2 sztuki białka jaja kurzego M
  • 1 sztuka żółtka jaja kurzego M
  • 1 łyżka erytrol
  • 50g ser twarogowy półtłusty
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 0,5 szklanki borówki amerykańskiej

 

 

Przepis

 

  • Skrobię kukurydzianą, żółtko, słodzik i mleko wymieszać.
  • Ubić dwa białka i delikatnie je wymieszać z żółtkową masą.
  • Rozgrzać mocno teflonową patelnię.
  • Na patelni formować grube placuszki o średnicy ok. 10 cm.
  • Smażyć troszkę ponad minutę z każdej ze stron (aż łatwo je będzie przewrócić).
  • Nasze placki po zdjęciu z patelni trochę opadną.
  • Następnie układać je jeden na drugim, przekładając masą twarogową i owocami.

Aż 56 przepisów znajdziesz w Diecie Odchudzającej!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *