Przepis – Spaghetti z mięsem mielonym

Radosław Kojta

Przepis – Spaghetti z mięsem mielonym

Spaghetti z mięsem mielonym z szynki:

Składniki na 1 porcję:

120g mięsa mielonego z szynki wieprzowej

50g makaronu pełnoziarnistego do spaghetti

150g pomidory cherry

1 łyżka oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

1 łyżka koncentrat pomidorowy

Świeża bazylia

Sól

Pieprz czarny

 

Przepis

 

– Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
– Olej rozgrzać i wrzucić do niego pokrojony czosnek, mięso mielone i chwilę smażyć.
– Następnie dodać pokrojone na ćwiartki pomidory oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
– Całość podlać wodą tak, aby wszystkie składniki mogły się poddusić, a następnie odparować nadmiar sosu.
– Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
– Pod koniec dodać posiekaną bazylię i makaron.
– Dokładnie wymieszać i pozostawić na 2-3 min na małym ogniu.

Smacznego.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *