Spaghetti z mięsem mielonym z szynki:
Składniki na 1 porcję:
120g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
50g makaronu pełnoziarnistego do spaghetti
150g pomidory cherry
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 łyżka koncentrat pomidorowy
Świeża bazylia
Sól
Pieprz czarny
Przepis
– Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
– Olej rozgrzać i wrzucić do niego pokrojony czosnek, mięso mielone i chwilę smażyć.
– Następnie dodać pokrojone na ćwiartki pomidory oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
– Całość podlać wodą tak, aby wszystkie składniki mogły się poddusić, a następnie odparować nadmiar sosu.
– Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
– Pod koniec dodać posiekaną bazylię i makaron.
– Dokładnie wymieszać i pozostawić na 2-3 min na małym ogniu.
Smacznego.